riet infomatie


Riet wordt al sinds mensenheugenis over de hele wereld gebruikt voor diverse toepassingen waarvan dakbedekking natuurlijk de bekendste is.

De voor onze producten gebruikte rietstengels groeien op europese (EU) plantages. Na het oogsten word het riet verwerkt tot rietmatten. De stengels worden
machinaal verbonden met verzinkt ijzerdraad. De afstand tussen de ijzerdraden is slechts 10 cm, daardoor ontstaat een stevig product.

Rietmatten ofwel rietrollen zijn zeer geschikt om te laten begroeien met klimplanten voor nog meer privacy en duurzaamheid.
Rietmatten zijn ideaal als natuurlijke tuinafscheiding maar ook geschikt om een oude schutting te verfraaien of een lelijke muur weg te werken.

De levensduur van  wilgenrollen /matten is sterk van de constructie en bevestiging. Er moet altijd voor gezorgd worden dat de rietrol /mat stevig wordt bevestigd
en dat deze niet  kan  bewegen (slaan) in de wind. Hierdoor kan schade aan de rol ontstaan.

De normale levensduur van rietrollen is ca. 4-6 jaar.Onze rietrollen zijn een prachtig en duurzaam europees product waar u jaren plezier aan zal beleven.